Hl.strana - Maturitní otázky - Referáty (Moje referáty) - Plesy (Tipy,Firmy) - Vysoké školy - Kurzy - !SHOP!

Jaké má dnešní mládež idoly a proč?

Info - Tisknout - Poslat(@) - Uložit->Moje referáty - Přidat referát

Kdo bude vítěz letos?  NOMINUJTE - stránky v kategoriích:
Nejlepší: Tablo - Školní časopis na webu - Školní webové stránky - Třídní stránky - Profesorské stránky

Jaké má dnešní mládež idoly a proč?

Osnova:
Úvod: - Kdo je to idol?
Stať: - Citát
- Před pár lety a dnes
- Podle zálib
- Každý má svůj idol
Závěr: - Je to jen člověk
- Naše touha


Co je idol? Pro každého má toto slovo jiný význam. Každý si pod tímto výrazem představí něco nebo někoho jiného. Já jsem v pěti letech viděla jako své největší hrdiny Toma a Jerryho, ale pro dnešní děti jimi jsou spíše Pokémoni, Digimoni a Teletubbies. S přibývajícími lety se naše představy o idolech mění. I když nemohu říci, že bych se na Toma a Jerryho ráda nepodívala i teď v sedmnácti letech.

Co je to mládí? Podle M. Horníčka dispozice nezávislá na věku. A tak můžeme potkat dvacetiletého starce a sedmdesátiletého mladíka.

Dnešní mladí lidé jsou ze všech stran obklopeni spoustou různých časopisů a seriálů, že se jejich idoly mění velice často. Když se například vrátíme o pár let zpět, dostaneme se do doby, kdy v každé domácnosti, ve které pobývá nějaký teenager, hraje v rádiu písnička od nové chlapecké skupiny Lunetic. Čtyři mladí hezcí kluci, kteří nenechali své fanoušky klidnými, zahltili naši hudební scénu. Tato éra omámila mnoho mladých lidí. Podíváme-li se do téže rodiny o nějaký rok déle, zjistíme, že dřívější idol upadl v zapomnění a dnes na plné čáře vyhrává úplně jiný hudební žánr.

Své idoly si vybíráme především podle našich zálib a koníčků. Je jasné, že fotbalista tělem i duší nebude mít jako idol Picasa , ale spíše ho zaujme slavný sportovec, kterému se chce vyrovnat.

Téměř každý člověk má ve skrytu duše svého vysněného hrdinu. Ať už je jím princ na bílém koni, zpěvák, herec, animovaná postava, sportovec, nebo třeba učitel, kamarád i rodič.

Většina lidí ale časem pozná, že jejich idol není tak dokonalý, jak se zdál zprvu, že je to také jen obyčejný člověk se všedními problémy a starostmi, a za takový obdiv ani nestál. Je mnoho prostých lidí, kteří by si náš obdiv a úctu zasloužili více než nějaká „star“.

Vysníme-li si nějaký svůj idol, je to vlastně touha po tom, něco dokázat a někomu se vyrovnat.

PŘIDEJTE SVŮJ REFERÁT